fbpx

Kdo sem

Urska Potocnik

POSLANSTVO

Žene me radovednost po znanju o delovanju človeka in celostnem zdravju. Zanima me kako lahko sami podpremo sebe z vseh strani, da čimbolje delujemo, živimo svoje potenciale, da se počutimo osebnostno močni in srečni.

Moje poslanstvo je ozaveščanje in pomoč ljudem pri tem, da začnejo ponovno čutiti, spoznavati in živeti sebe. Avtentično in svobodno. Verjamem, da je avtentično življenje zdravo življenje.

Avtentični posamezniki so srečni posamezniki. Srečni, zdravi in izpolnjeni ljudje pa na enak način vplivajo tudi na svojo okolico. Verjamem, da z delom na sebi, z osebnostnim razvojem najprej začnemo spreminjati svoj svet na bolje, s tem pa neizbežno pozitivno vplivamo na spremembo našega skupnega sveta na bolje. ❤

IZKUŠNJE

Neskončno me zanima kako deluje človek. Že od nekdaj.

Za sabo imam 15+ let intenzivnega učenja o človeku, ki sem ga pridobila preko treningov somatskega učenja, prakse, izobraževanj in lastne izkušnje. Zanima me celostno delovanje: psiha, telo, duša, okolje – povezava. Povezava s sabo. Povezava z naravo.

Delo na sebi razumem kot osebnostni vseživljenjski razvoj.

Sama sem si popolnoma transformirala telo, gibanje in zdravje s somatskimi pristopi in večletnim poglobljenim delom z živčnim sistemom. Imela sem nešteto telesnih bolečin in napetosti že v mladosti – od bolečin v hrbtu, išiasa, stalno napetih ramen in vratu, kronične težave z zapestjem, težave s kolki zaradi nepravilnega razvoja, težave s koleni zaradi poškodb, slabo ravnotežje zaradi precejšnje asimitrije med levo in desno stranjo telesa, kot dislektik sem težko ohranjala fokus, še težje regulirala svoje počutje, še posebej v stresnih situacijah, bila ZELO pogosto bolna, imela sem dolgoletne težave z dihanjem, kasneje potrjeno astmo, nato izgorelost… in še bi se kaj našlo.

Več kot 90% telesnih bolečin in napetosti sem rešila s pristopi, ki obravnavajo človeka kot celoto. Največ s somatskimi pristopi, ki jih izvajam sama, po potrebi pa obiščem tudi praktike drugih metod.

Urska Potocnik

Poleg somatskih pristopov sem razumevanje delovanja psihe človeka, dinamike odnosov, razumevanje vzorcev delovanja pridobila skozi izkušnjo psihoterapevtskih pristopov in coachinga.

Razumevanje širše vloge energije bolj poglobljeno raziskujem zadnja leta. Največ znanja pridobivam skozi lastno izkušnjo, kot empat. Pred leti sem se na tem področju učila Tesla Metamorfoze in metode Access Consciousnes. Trenutno pa za bolj poglobljeno razumevanje obiskujem šolo Equilibrium Tadeja Pretnerja.

V osnovi se ukvarjam z metodo Feldenkrais, poglobljeno raziskujem in nadgrajujem praktično znanje na področju delovanja živčnega sistema, z zunanjimi partnerji sodelujem, ko stranke zanima celostna preobrazba zdravja – ti pristopi so psihoterapija, coaching za starše in družine, svetovanje na področju prehrane in ortomolekularne medicine, energijsko delo (samo s preizkušenimi metodami in zaupanja vrednimi terapevti) oz. tisto, kar oseba v danem trenutku potrebuje – v stiku sem z večjim številom terapevtov z različnih področij.

Delam že od leta 2012 v Sloveniji in tujini.

IZOBRAŽEVANJA

  • Feldenkrais training Vienna & Chicago 2008 – 2012
  • Feldenkrais metoda nadaljnja specializirana izobraževanja – stalno od leta 2012 dalje
  • Health and Wellness Coaching 2018 – 2020
  • Equlibrium I, II 2020 – 2022
  • JKA trening za delo z otroci s razvojnimi težavami 2013
  • Kraniosakralna terapija I 2017
  • Tesla metamorfoza I, II 2017
  • Access Bars 2019
  • + redno obiskovanje delavnic in izobraževanj od A do Ž s področja celostnega zdravja človeka v Sloveniji in tujini 15+ let
Toliko, zares na kratko.
Če me želiš spoznati bolje sledi mojemu blogu, facebook / instagram profilu in YouTube kanalu.
Vesela bom tvoje družbe!
DELI
error: